Varna24.bg. Ето точните указания след проведеното вчера първо заседание на противогрипната

...
Varna24.bg. Ето точните указания след проведеното вчера първо заседание на противогрипната
Коментари Харесай

РЗИ със строги мерки от днес във Варна за овладяване на грипа

Varna24.bg . 

Ето точните инструкции след извършеното през вчерашния ден първо съвещание на противогрипната комисия в Здравната ревизия:

След изнесената от Директора на РЗИ Варна информация та заболяемостта от  грип и ОРЗ и последвалото разискване от членовете на комисията се одобриха следните профилактични и противоепидемични ограничения:

Адекватно систематизиране и ориентиране на материалните и кадрови запаси и подготвеност на лечебните заведения за посрещане па по-голям брой болни от грип и ОРЗ. Да се реши нуждата от спомагателни кревати при увеличение приема на заболели от грип и ОРЗ и затруднения при тези болести.

Лечебните заведения да имат готовност да вкарат спомагателни ограничения за ограничение па разпространяването на инфекциите. При опция, след внезапно увеличение броя на заболелите от ОРЗ и грип да се дефинира кабинет за обслужване единствено на пациенти с клинична картина на ОРЗ и грип.

Стриктно да се организира утринно здравно наблюдаване за недопускане на болни деца в детските заведения. Да се съблюдава непоколебим противоепидемичен режим, да не се позволява събиране на групи и осъществяване па общи мероприятия в детските заведения.

Прекратяване свежданията с лежащо заболели пациента в лечебните заведения за интервала 18-и до 22 януари в това число.

Лечебните заведения прецизно да ползват логаритмите за работа при случай подозрителен за грип.

Прекратяване работата на детските и женски съвещания, както и на профилактичните имунизации и реимунизации на територията на Област Варна за интервала до 22 януари в това число.

Да не се организират мероприятия с всеобщ темперамент на територията иа Област Варна за интервала 18-и до 22 януари в това число.

Следващото съвещание на Областната оперативна комисия да се организира на 22 януари в РЗИ - Варна от 15 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР